top of page
  • AVTE

A.V.T.E. en AUDAC maken hun opwachting in Beauraing!


 A.V.T.E. en AUDAC maken hun opwachting in Beauraing!


Het stadje Beauraing is beroemd om zijn geschiedenis met de Maagd Maria. In 1932 was het stadje, net als België, net aan het bekomen van de Eerste Wereldoorlog en de miljoenen doden die er vielen, alsook van de verschillende economische en financiële crisissen die erop volgden. In dat jaar zou de Maagd Maria meer dan dertig keer zijn verschenen aan vijf kinderen uit de buurt. Sindsdien is de plek een heiligdom geworden dat wordt bezocht door pelgrims, toeristen en nieuwsgierigen uit de hele wereld. 



De site wordt nog steeds elk jaar bezocht door meer dan 200.000 pelgrims, toeristen en nieuwsgierigen.


Sinds enkele jaren loopt er een project om de site te renoveren, te beginnen met de tuin van de verschijningen. Eind 2023 werden we uitgekozen om het geluidssysteem van de site op te knappen, te beginnen met de vernieuwing van het geluidssysteem in de tuin en het museum.

Deze eerste fase wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partners AUDAC, CAYMON, AVE-STUTTGART, XLR PRO (Allen en Heath en Sennheiser).


Voor de tuin kozen we voor een oplossing die discreet zou opgaan in de rest van de site. We moesten de hele tuin kunnen bestrijken en toch een goede geluidskwaliteit leveren, maar het geluidsniveau onder de 75dBA houden. Je weet dat ik een hekel heb aan hoge geluidsniveaus!



We kozen ervoor om een reeks mastgemonteerde KYRA12-masten van AUDAC aan te passen. Het hele systeem wordt aangestuurd door AUDAC PMQ versterkers en ALLEN & HEATH AHM matrixen. Het oude PHILIPS-rek werd geborgen (ik ben tegen afval en voor intelligent bergen, wat ook deel uitmaakt van een bepaalde vorm van veerkracht in mijn werk). Een deel van de oude installatie blijft en zal samenleven met de nieuwe. Een centrale matrix recupereert de audiolijnen (in analoge vorm) van de 5 geluidssites en maakt het mogelijk om ze met elkaar te verbinden (in afwachting van een toekomstig IP-netwerk dat de site dekt). Er werden galvanische scheidingstransformatoren gebruikt om het probleem van aardlussen tussen de locaties op te lossen. Twee extra matrices beheren de microfoons en andere bronnen op de esplanade en in de tuin. Het hele systeem wordt beheerd door een centrale tablet en/of een afstandsbediening.

Sonorisation Sanctuaire de Beauraing - A.V.T.E. srl

Een tweede locatie die is gemoderniseerd is het museum. De directie van de site wilde de vertoningen overdag automatiseren. Meer dan 4 talen met een nauwkeurig tijdschema en de mogelijkheid om af te wijken om minder gebruikte talen te vertonen en om conferenties te houden in de polyvalente zaal.

Om dit te bereiken werd er een videosysteem geïnstalleerd en werd het HIFI-audiosysteem vervangen door een AUDAC/AVE-audiosysteem met een matrix, een WaveDynamic-versterker, KYRA-zuilen verborgen achter het projectiescherm en een AUDAC BASO-subwoofer.

Als u meer informatie wilt over uw project, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page